Werkwijze Stap 2 - Co-Preparation

sprint 1 discovery co-preparation tweede offerte flightplan eerste indicatie + offerte co-preperation sprint 2 sprint 3 sprint 4 release maintenance Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4

De co-preparation is een proces dat bestaat uit enkele dagdelen waarin we de eisen en wensen voor jouw software project verder uitdiepen in de vorm van user stories, schermschetsen en bijbehorende tijdsinschattingen. Het eindresultaat is een volledig projectplan inclusief de offerte voor het project.

Tijdens de co-preparation is er ook veel aandacht voor het menselijk aspect van software ontwikkeling. Vanaf dag één smeden we een professioneel team dat bestaat uit vertegenwoordiging van de klant en ontwikkelaars van Kabisa.

Afhankelijk van de omvang van het project bieden wij de co-preparation aan in drie varianten:

Kabisa team retrospective

Meer informatie co-preparation

Een goed begin is het halve werk. Een cliché, maar daardoor niet minder waar. Dat geldt zeker voor software development trajecten. Software is abstract en niet tastbaar, waardoor het eindresultaat soms moeilijk vooraf voor te stellen is. Uit ervaring weten we dat een Agile aanpak hierbij kan helpen door in korte iteraties werkende software op te leveren zodat het project organisch kan groeien. Maar hoe weet je hoe groot het project is? Wat gaat het project kosten en waar moeten we beginnen?

De co-preparation fase heeft als doel om op hoofdlijnen het project in kaart te brengen qua functionaliteit, omvang en kosten. Daarnaast is het vaak de eerste gelegenheid om het projectteam, inclusief de product-owner (klant-rol), met elkaar kennis te laten maken en tot een goed lopend team te smeden.

In enkele dagen of dagdelen volgen wij een vooraf gedefinieerd en slim ontworpen proces van co-creatie om tot de kern van de applicatie te komen en een MVP (Minimum Viable Product) te formuleren. Samen met onze klant maken we User Stories en schermschetsen die ons helpen het abstracte beeld concreter te maken. Het resultaat is een flight-plan dat als basis dient voor het project. Het flight-plan wordt tevens gebruikt om goede realistische inschattingen te doen, het project te monitoren en verwachtingen over en weer in goede banen te leiden.

De Co-Preparation bestaat o.a. uit:

Het doel van de co-preparation sessie is een door de klant en Kabisa gedeeld begrip van alle functionaliteit binnen de opdracht. Wij leggen het eindresultaat vast in een flight plan inclusief een ball-park schatting van de benodigde development effort en kosten. Het flight plan mag je beschouwen als een plan van aanpak voor de realisatie het project.