Xcode4: Attaching to MyApp

Ariejan de vroomPosted by Ariejan de Vroom on 24-5-2011

Today I imported an iOS project, originally written in Xcode3 into Xcode4. I ran into an issue that prevented me from debugging the app both in the iOS Simulator and on my own iPhone 4. When hitting ‘Run’, all Xcode would do is show the message “Attaching to MyApp”. The simulator and my iPhone both didn’t do anything, the app didn’t even get installed on the devices. The solution is quite simple. Xcode4 is a bit picky about the name of your project.

Here you’ll find the names for the debug en release versions of your app. Now compare those the name of your project. Here’s what I found:

The solution to the “Attaching to MyApp” problem is very easy. Simple update the “Product name” value to $(TARGET_NAME). After that, clean your app by pressing ⇧⌘K. Now, when you press ‘Run’, your app should start as you’d expect.

Ariejan de vroom

Ariejan de Vroom

Software Engineer • CodeRetreat Facilitator • Ruby, Go and C Programmer • Electronics Apprentice

Bij Kabisa staat privacy hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de data die onze bezoekers achterlaten. Zo zult u op onze website geen tracking-cookies vinden van third-parties zoals Facebook, Hotjar of Hubspot. Er worden alleen cookies geplaatst van Google en Vimeo. Deze worden gebruikt voor analyses, om zo de gebruikerservaring van onze websitebezoekers te kunnen verbeteren. Tevens zorgen deze cookies ervoor dat er relevante advertenties worden getoond. Lees meer over het gebruik van cookies in ons privacy statement.