Bij Kabisa wordt elke sollicitatie zorgvuldig doorgenomen en worden de volgende stappen doorlopen.

Stap 1: Solliciteren

Zoek de vacature die bij je past en stuur ons via de ‘solliciteer’ – button je cv met een motivatie. Bellen mag uiteraard ook. Wij zien je reactie graag tegemoet!

Stap 2: Screening

Zodra de sollicitatie bij ons binnen is, bekijken wij je sollicitatie zorgvuldig. Binnen een week nemen wij contact met je op en laten wij je weten of je wel of niet word uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Stap 3: Het kennismakingsgesprek

Het eerste gesprek betreft een kennismakingsgesprek waar Kabisa jou wil leren kennen en jij Kabisa. Kortom we kijken naar elkaars wensen en mogelijkheden. Tevens wordt in het kennismakingsgesprek vragen gesteld over je arbeidsvoorwaarden, dit om helder naar elkaar te zijn. Wanneer je solliciteert naar een ‘technische’ functie sluit ook een consultant/developer aan bij het kennismakingsgesprek.

Stap 4: Online Assessment

Is het kennismakingsgesprek door ons beiden als positief ervaren, dan vragen we je om een online assessment te maken. Deze bestaat uit de big fifty personality test (persoonlijkheids test) en een ability analyses (capaciteiten / intelligentie test). Bij een sollicitatie naar een ‘technische’ functie ontvang je tevens van ons een case waaraan je een begin gaat maken. Tijdens het vervolggesprek wordt het online assessment met je doorgesproken en ga je samen met een consultant/developer aan je case pairen.

Stap 5: Vervolggesprek

Tijdens het vervolggesprek gaan wij het uitgebreider over de inhoud van de functie hebben en wordt het online assessment inhoudelijk doorgesproken. Kortom ben jij de perfecte kandidaat voor de functie en organisatie en andersom, past de functie en organisatie bij jou als persoon? Bij een ‘technische’ functie ga je samen met een consultant/developer verder aan je case pairen.

Stap 6: Aanbod

Vaak zijn twee gesprekken onderdeel van de sollicitatieprocedure bij Kabisa. Als wij beiden daarna nog altijd zo enthousiast zijn, doen wij je graag een financieel voorstel. Zodra de arbeidsovereenkomst is getekend ga je deel uitmaken van een enthousiast en gedreven team van Kabisa medewerkers die een passie voor software development hebben. Tijdens je eerste werkdag word je welkom geheten door onze Corporate Recruiter en doorlopen wij met je het gehele onboarding proces waarbij veel aandacht is voor de organisatie, processen, cultuur, klanten en collega’s!