ReactJS, of React, is een front-end javascript-library die gebruikt wordt voor het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke user interfaces van webapplicaties en websites. Het gebruik van React zorgt ervoor dat developers code kunnen schrijven die goed onderhoudbaar is en makkelijk kan worden uitgebreid.

Door React wordt een webapplicatie voorzien van de meest geavanceerde features. Deze features zorgen voor een verfijnde user experience. Door Preact, een lichte variant van React en React Native werken deze mooie features ook vloeiend op Android en iOS apparaten.

React is ontwikkeld door Facebook en wordt ook gebruikt door andere grote bedrijven als: Netflix, WhatsApp, Instagram en Dropbox.

Hoe gaat Kabisa mij helpen?

Bij Kabisa staat de gebruiksvriendelijkheid van webapplicaties hoog in het vaandel. Onze React-developers hebben uitgebreide kennis van deze technologie. Bij Kabisa hecht men veel waarde aan vakmanschap. Alleen wanneer de code van hoge kwaliteit is, zijn onze ontwikkelaars tevreden.

Kabisa’s specialiteit is het ontwikkelen en beheren van (bedrijfs)kritische webapplicaties, zowel voor desktop als mobiel. Naast kennis van React en andere JavaScript Frameworks, hebben wij ook diepgaande kennis van Ruby on Rails, Java, Python en Elixir. Tevens is Kabisa expert in het realiseren van integratie oplossingen (middleware). Wij maken gebruik van de Scrum-methodiek, om op een Agile manier hoogwaardige oplossingen te leveren voor onze klanten. Onze developers zijn Scrum en SAFe gecertificeerd.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een mobiele app die wij voor Belron hebben ontwikkeld. React is hierbij succesvol gebruikt.

belron mobile app

Voordelen van React

Snelle laadtijd: Door het gebruik van een virtuele DOM wordt de pagina alleen geupdate wanneer dit echt nodig is. Dit in plaats van dat de applicatie bij elke state change de pagina opnieuw moet renderen. Hergebruik van componenten: React bestaat uit componenten die voor een consistent uiterlijk en gedrag zorgen. Ook kunnen componenten onderling weer uit andere componenten bestaan, wat er voor zorgt dat de applicatie modulair opgezet kan worden. Hierdoor kunnen geavanceerde, gebruiksvriendelijke User Interfaces gebouwd worden. Makkelijk in gebruik: Door de populariteit van React is er goede documentatie beschikbaar. Het framework is specifiek ontwikkeld voor webapplicaties en sterk afgeleid van standaarden binnen HTML en JavaScript.

Lees deze blog voor een korte introductie van React. Of kijk onderstaande video voor een uitgebreide introductie en een toelichting over hoe wij React bij onze klanten gebruiken.

Contact

Wij beschikken over React-developers die uw webapplicatie naar een hoger niveau kunnen tillen. Naast kennis van React, hebben onze JavaScript-consultants ook uitgebreide kennis van andere JavaScript-frameworks. Denk hierbij aan Backbone, Marionette, Ember en Angular. Overweegt u React of een ander JavaScript-framework te gebruiken voor uw maatwerksoftware? Neem dan contact met ons op.