Softwaresystemen staan zelden op zichzelf. Vaak is het nodig om een webapplicatie of mobiele app te koppelen aan achterliggende backend systemen. Denk o.a. aan ERP (enterprise resource planning) of CRM (customer relation management). Ook kan het nodig zijn om maatwerksoftware te koppelen. Kabisa levert oplossingen voor het maken van betrouwbare interfaces en koppelingen tussen systemen en applicaties. Kabisa is reseller van de integratie-oplossing Dovetail.

Enterprise Service Bus

Indien meerdere systemen gekoppeld worden is het verstandig om applicaties niet direct met elkaar te koppelen, maar gebruik te maken van een een tussenliggende software laag. Het direct koppelen leidt vaak tot spaghetti en een moeilijk te onderhouden IT-landschap. Om directe koppelingen te voorkomen en een overzichtelijk goed beheersbaar landschap te creëren wordt daarom vaak een ESB (Enterprise Service Bus) gebruikt. Zie een ESB als een universele stekkerdoos waarmee diverse systemen automatisch gekoppeld kunnen worden. Op de ‘bus’ kan bovendien logica worden aangebracht zodat de berichten die over en weer gaan bewerkt of verrijkt kunnen worden. De ESB zorgt er tevens voor dat de berichten naar het juiste eind-station worden gestuurd.

point-to-point vs esb

Het koppelen van software systemen is complex en specialistisch werk. Het implementeren van een ESB is daarom vaak een langdurig en kostbaar traject. Bovendien zijn ESB oplossingen erg duur. Als organisatie wordt je gedwongen om een groot systeem af te nemen, waardoor het lastig is om ‘klein’ te beginnen.

Dovetail

Kabisa is partner van Dovetail. Dovetail is een integratie-oplossing die zich onderscheidt in de markt door een zéér gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en een eenvoudig schaalbaar prijsmodel waarmee klein beginnen tot de mogelijkheden behoort. Dovetail is volledig te gebruiken in een webbrowser en het is daarom niet nodig dat er additionele software of servers worden geïnstalleerd. Dovetail wordt in Nederland ontwikkeld en is geschikt voor alle MKB bedrijven.

screenshot dovetail

In bovenstaand screenshot ziet u de gebruiksvriendelijke interface van Dovetail. De flow die wordt getoond ontvangt EDI-files van een FTP-server, converteert de files naar een XML-bestanden (met een specifieke mapping), en stuurt deze vervolgens naar een FTP-server van de klant. Dovetail maakt het mogelijk dat u zelf, d.m.v. drag and drop, flows kunt configureren. Uiteraard kunnen onze Dovetail consultants dit ook voor u doen.