Softwaresystemen staan zelden op zichzelf. Vaak is het nodig om een webapplicatie of mobiele app te koppelen aan achterliggende backend systemen. Denk o.a. aan ERP (Enterprise Resource Planning) of CRM (Customer Relation Management). Ook kan het nodig zijn om maatwerksoftware te koppelen. Kabisa levert oplossingen voor het maken van betrouwbare interfaces en koppelingen tussen systemen en applicaties.


Enterprise Service Bus

Indien meerdere systemen gekoppeld worden is het verstandig om applicaties niet direct met elkaar te koppelen, maar gebruik te maken van een een tussenliggende software laag. Het direct koppelen leidt vaak tot spaghetti en een moeilijk te onderhouden IT-landschap.

Om directe koppelingen te voorkomen en een overzichtelijk goed beheersbaar landschap te creëren wordt daarom vaak een ESB (Enterprise Service Bus) gebruikt. Zie een ESB als een universele stekkerdoos waarmee diverse systemen automatisch gekoppeld kunnen worden. Op de ‘bus’ kan bovendien logica worden aangebracht zodat de berichten die over en weer gaan bewerkt of verrijkt kunnen worden. De ESB zorgt er tevens voor dat de berichten naar het juiste eind-station worden gestuurd.

point-to-point vs esb

Het koppelen van software systemen is complex en specialistisch werk. Het implementeren van een ESB is daarom vaak een langdurig en kostbaar traject. Bovendien zijn ESB oplossingen erg duur. Als organisatie wordt u gedwongen om een groot systeem af te nemen, waardoor het lastig is om ‘klein’ te beginnen.

Dovetail

Kabisa is partner van Dovetail. Dovetail is een integratie-oplossing die zich onderscheidt in de markt door een zéér gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en een eenvoudig schaalbaar prijsmodel waarmee klein beginnen tot de mogelijkheden behoort. Dovetail is volledig te gebruiken in een webbrowser en het is daarom niet nodig dat er additionele software of servers worden geïnstalleerd. Dovetail wordt in Nederland ontwikkeld en is geschikt voor alle MKB bedrijven.

screenshot dovetail

Gebruiksvriendelijke interface

In bovenstaand screenshot ziet u de gebruiksvriendelijke interface van Dovetail. De flow die wordt getoond ontvangt EDI-files van een FTP-server, converteert de files naar een XML-bestanden (met een specifieke mapping), en stuurt deze vervolgens naar een FTP-server van de klant. Dovetail maakt het mogelijk dat je zelf, d.m.v. drag and drop, flows kunt configureren. Uiteraard kunnen onze Dovetail consultants dit ook voor je doen.

Data & Applicatiekoppelingen

Met Dovetail kunnen eenvoudig data- en applicatiekoppelingen worden gemaakt voor zowel interne als externe applicaties. Enkele voorbeelden zijn koppelingen tussen een webshop en een intern ERP systeem zoals SAP of Microsoft Dynamics of een EDI file koppeling tussen je leverancier en interne planningsysteem. Ook koppelingen op basis van webservices met o.a. SOAP of REST zijn gemakkelijk te realiseren.

In Dovetail zijn er meer dan 200 standaard connectoren beschikbaar naar diverse (doel)systemen waardoor zo goed als alle bekende IT systemen gemakkelijk en betrouwbaar gekoppeld kunnen worden. Dovetail draait op eigen hardware óf in de cloud. Hierdoor ben je snel aan de slag op een systeem dat je dankzij de gebruiksvriendelijke interface zélf kunt beheren.

Meer informatie over Dovetail lees je hier.

Professionaliseren IT omgeving

Kabisa is partner van Dovetail, vele van onze klanten profiteren al van de gemakken van een betrouwbare integratie-oplossing. Is uw organisatie ook toe aan de volgende stap in de professionalisering van de IT-omgeving? Informeer dan eens bij onze Dovetail experts.