Bij Kabisa maken we bedrijfskritische software en (mobiele) applicaties. Voor ieder project kijken we opnieuw welke tools en technieken het beste zijn. Het argument “we’ve always done it this way” is een doodzonde onder de techneuten van Kabisa. Een framework of library wordt gebruikt omdat het helpt een specifiek probleem op te lossen — dus niet omdat het een hype is.

Ember.js

Waarom Ember.js?

Wanneer kiezen we dan voor Ember.js, en niet voor andere favorieten binnen Kabisa, zoals Backbone, Marionette, Angular of React?

Kabisa heeft haar roots in Ruby on Rails. Een van de redenen waarom Ember.js goed aansluit bij de technische wensenlijst van Kabisa is omdat het dezelfde principes volgt als Ruby on Rails: Convention over Configuration (CoC) en Don’t Repeat Yourself (DRY). Dit sluit aan bij onze werkwijze en geeft ons direct een voorsprong ten opzichte van de andere open source JavaScript frameworks. Ook de andere kernpunten uit de filosofie van Ember.js — zoals de focus op het snel kunnen bouwen van grote webapplicaties, het bieden van krachtige tools, een stabiele codebase en het gebruik maken van moderne webtechnieken — spreken de craftsmen van Kabisa erg aan. Kortom, Ember.js is voor ons een logische kandidaat.

Hoe gaat Kabisa mij helpen?

Ember.js is bekend als gelijke van Angular, React en Backbone — een framework voor het web, met name voor het maken van SPA’s (single page apps). Het is echter ook mogelijk om desktop applicaties te ontwikkelen, waarvan Apple Music één van de bekende voorbeelden is. Daarnaast is het ook mogelijk om met Ember.js mobiele applicaties te ontwikkelen. Deze brede inzetbaarheid zorgt ervoor dat Ember.js bij de meeste projecten één van de kandidaten is. Hoe dan ook, soms kan een ander framework(bijvoorbeeld Maji Mobile) beter geschikt zijn voor de te ontwikkelen mobiele app. Of Backbone en Marionette voor een krachtige, kleine SPA.

Ember.js Training

Patrick Baselier, onze eigen Ember.js ambassadeur en creatief mastermind van de gratis Ember.js workshop geeft training en workshops. Zowel intern, internationaal via het web, of op locatie bij klanten.

Denkt u er over Ember.js te gebruiken voor uw project? Heeft u behoefte aan een introductie in Ember.js of misschien een – uitgebreide – training? Neem contact met ons op!