Vacansoleil

Vacansoleil is de grootste campingaanbieder van Europa. Ze zijn actief in elf verkooplanden met zestien bestemmingslanden. Daarnaast hebben ze ongeveer vijfhonderd campings in het portfolio. Om de website van Vacansoleil op een goede manier aan te kunnen sluiten op een nieuw backend systeem, heeft Kabisa samen met Vacansoleil de kwaliteit van de code verbeterd.

Website

Kabisa heeft voor Vacansoleil de manier van werken geanalyseerd en bekeken welke systemen, talen en frameworks er werden gebruikt. Daaruit is een soort GAP-analyse gekomen, waarbij de belangrijkste punten werden aangedragen om de kwaliteit van het development team en de website te kunnen verbeteren.

Python

De eerdere versie van de website was door Vacansoleil zelf ontwikkeld met de programmeertaal Python. De bestaande code was een oud project waar veel verschillende mensen aan gewerkt hebben. Dit was te zien aan de verschillende stijlen die er door elkaar heen zijn gebruikt.

Kwaliteit code

Om de website op een goede manier aan te kunnen sluiten op een nieuw backend systeem, heeft Kabisa samen met Vacansoleil de kwaliteit van de code verbeterd. De complexe onderdelen zijn hierbij ‘gerefactord’ en het design van de gehele site is hierbij ook aangepakt.

"We zien Kabisa als een partner, niet als een externe ICT partij"

Jacky Lambert - Vacansoleil