Philips Health Solutions

Philips Health Solutions richt zich onder andere op elektronische gezondheidsproducten, zoals een health watch.

Met behulp van verschillende biometrische sensoren wordt door deze watch de gezondheid van de gebruiker gemonitord wordt. Deze sensoren genereren allerlei informatiestromen die op een veilige manier opgeslagen worden in de Philips Cloud. De dragers van de health watch kunnen met een mobiele app inzicht krijgen in hun gezondheid en activiteit. In deze cloud kunnen professionals, doktoren data combineren om zo een verschil te kunnen maken in de gezondheid van de gebruiker.

Bij de mobiele apps voor de dragers van de health watch hoort een complexe backend. Kabisa heeft aan verschillende delen van deze back end meegewerkt. Van het opslaan en analyseren van grote hoeveelheden data, data veilig opslaan in de cloud, tot computing in de cloud voor meer geavanceerde algoritmes. Dit om bijvoorbeeld te analyseren hoe goed een gebruiker geslapen heeft.

De architectuur van de backend is gebaseerd op microservices en als programmeertaal wordt Java gebruikt. Tevens wordt door de (internationale) multidisciplinaire teams in diverse tijdzones de Agile Scrum methodiek succesvol toegepast.