Fatboy

Fatboy is een bedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop van Design Lifestyle Producten. Een voorbeeld van een succesvol product is de “Lamzac”. Een groot deel van de verkoop van de producten vindt plaats in de online webshop, die door Kabisa gebouwd is.

Kabisa heeft voor Fatboy een volledig op maat gemaakt platform ontwikkeld ter vervanging van de eerdere Magento webshop. Tijdens dit traject heeft er een intensieve samenwerking plaatsgevonden tussen Kabisa en Fatboy. Lees de ervaring van Fatboy tijdens het project in dit interview.

Het platform is gebouwd in Ruby on Rails en bestaat uit een losse front-end en backend. De front-end is ontwikkeld in ReactJS. De communicatie tussen deze componenten gaat via een API.

Het platform wordt gehost bij Amazon AWS, en is schaalbaar van opzet. Dit wil zeggen dat er servers automatisch worden op- en afgeschaald naar gelang het aantal bezoekers. Op deze manier blijft de webshop altijd snel werken.

Het platform wordt beheerd door Kabisa Managed Services. De medewerkers van Managed Services zijn DevOps engineers die ook affiniteit hebben met de gebruikte programmeertechnieken. Ze zijn dus in staat om problemen m.b.t. de infrastructuur, alsook om bugs of onvolkomenheden in de applicatie op te lossen.

Bij Fatboy wordt er gebruikt gemaakt van SAP. Kabisa heeft gezorgd d.m.v een ESB-oplossing (Dovetail voor een koppeling tussen dit SAP-systeem en de backend van de webshop.

Naast dit platform heeft Kabisa voor Fatboy een 3d visualisatie-tool ontwikkeld. Met behulp van de nieuwste technieken voor 3D visualisatie in de browser kun je hiermee, in 3 eenvoudige stappen, een kast samenstellen.

"Ik zie de developers bij Kabisa als ‘vriendelijke nerds’. Ze zijn technisch, maar prima in staat om de vertaalslag te maken zodat een ‘leek’ het ook begrijpt. Het is erg fijn om met ze samen te werken"

Tom de Vos - Fatboy