DynaGroup

Kabisa is specialist in het ontwikkelen van software voor bedrijven uit de Hightech, Complex E-Commerce & Logistics branches. Zo is er de afgelopen periode gewerkt aan een mobiele app voor DynaGroup.

Uitdagende deadline

DynaGroup heeft Kabisa gevraagd een app te ontwikkelen om de sorteerprocessen in hun distributiecentra te ondersteunen. Het project kende een uitdagende deadline; de nieuwe app moest vóór Black Friday, eind november, in gebruik genomen worden.

Co-Preperation

Vanuit Kabisa zijn we begonnen met een co-preperation. Dit is het eerste onderdeel van het op Agile/Scrum gebaseerde Kabisa Succes Proces. In de co-preperation gaan we samen met de klant de requirements verkennen, prioriteiten bepalen en een mogelijke oplossingsrichting bespreken. Na de co-preparation zijn we gestart met het ontwikkeltraject.

Agile Aanpak

Een Agile aanpak past erg goed bij een project met een uitdagende deadline. Door korte iteraties kan er goed bijgestuurd worden en kun je volledig focussen op het leveren van een MVP vóór de eindstreep.

Design

Naast het programmeren van de app heeft Kabisa voor dit project ook het design verzorgd.

Kabisa heeft de nieuwe huisstijl en iconen die gebruikt werden in overleg met Dynagroup vertaald naar het gebruik voor een mobiele toepassing. Bij aanvang van het project was er al een gedetailleerde beschrijving van de gewenste app opgesteld door DynaGroup. Dat was prettig omdat hierin de processen en de werkwijze van de gebruiker in het distributiecentrum, hoe hij de app gebruikt en er doorheen gaat, al uitgewerkt waren.

Functioneel moest het proces dan ook hetzelfde blijven. Verder was het belangrijk om weinig tekst en veel iconen te gebruiken. Dat maakte dat de wensen van de klant en het doel van de app heel erg duidelijk waren.

Flutter

We hebben Dynagroup geadviseerd te ontwikkelen met behulp van Flutter. Flutter is een relatief nieuwe manier om cross-platform apps te ontwikkelen. Dit zijn apps die met één keer ontwikkelen zowel op Android als iOS kunnen werken. Dit is een uitermate productieve manier van app ontwikkeling.

Automatisch testen

Alle software die bij Kabisa ontwikkeld wordt is voorzien van automatische testen. Deze tests worden door ontwikkelaars zelf geschreven en stellen ons in staat hoge kwaliteit te leveren. Hierdoor is handmatig testen nog maar beperkt nodig. Ook dit is toegepast tijdens dit project.

Samenwerking

De samenwerking is goed verlopen. Er is, als een echt team, gewerkt aan een mooie en gebruiksvriendelijke app die voor de deadline van Black Friday probleemloos draaide op de nieuwe PDA’s van DynaGroup.

"De samenwerking met Kabisa is erg prettig verlopen. Ondanks dat het twee verschillende bedrijven zijn, met verschillende developers, voelde het echt als één team dat deze taak heeft volbracht."

Paul Aelmans - DynaGroup