Buurkracht

Buurkracht is de kracht die buren samen hebben. De kracht om de buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Buurkracht is overal. Buurkracht is een maatschappelijk initiatief dat zijn oorsprong vindt als dochter van de Enexis Groep. Kabisa heeft voor Buurkracht meerdere websites en een mobiele app gebouwd.

BUURKRACHT & KABISA

Buurkracht helpt buren, buurten, gemeentes en provincies in het bij elkaar brengen van buren om samen de omgeving te verbeteren. Hiervoor is onder andere een mobiele applicatie ontwikkeld waarin buren elkaar kunnen vinden en activiteiten kunnen organiseren.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

De applicatie moet door iedereen te gebruiken zijn. Kabisa heeft een sleutelrol gespeeld in het voortraject waarin de functionaliteit en vormgeving werd bepaald. In samenwerking met de interne stakeholders, externe design bureau’s en een partij die de usability test werden wireframes, mock-ups en prototypes ontwikkeld voordat het development team startte met de bouw. Bij de bepaling van vorm en functionaliteit werd ook rekening gehouden met de technische complexiteit van de features zodat het maximale effect uit de ontwikkkeling gehaald kan worden.

PROJECTHISTORIE

Door de gedegen voorbereiding was de time-to-market zeer kort en kon Buurkracht al snel een eerste versie aan echte gebruikers aanbieden. Deze applicatie is gebouwd in Maji Mobile en React, op een GraphQL backend. Het development team bestaat uit ontwikkelaars van verschillende bedrijven, met een Product Owner geleverd door Kabisa. Na de eerste release is op basis van een roadmap en feedback van gebruikers doorgebouwd en worden elke sprint nieuwe features toegevoegd. Door het gebruik van Maji Mobile kon dezelfde broncode gebruikt worden voor zowel de mobiele app als de web applicatie.

Naast de app van Buurkracht begeleidt Kabisa ook de ontwikkeling van de website van Buurkracht. Bekijk de site en de app op: buurkracht.nl

TRANSCRIPTIE VIDEO-INTERVIEW

Ik ben Eveline Henskens en ik werk op de marketingafdeling bij Buurkracht.

Mijn naam is Suzanne Wartenbergh. Bij Buurkracht heb ik de Social Media kanalen onder mijn hoede en ben ik betrokken bij de nieuwe website.

Wij zijn een bedrijf dat gericht is op het verbinden van mensen binnen een buurt. Dus eigenlijk alles wat je binnen een buurt kunt ontwikkelen om het mooier, handiger beter en leuker te maken, daar ondersteunen wij aan.

Kabisa heeft voor ons meerdere websites ontwikkeld en op dit moment ontwikkelt Kabisa ook voor ons een app. De samenwerking met de developers van Kabisa vind ik erg prettig. Het zijn deskundige mensen die weten waar ze het over hebben.

Je gaat een samenwerking met een partij als Kabisa aan, omdat je een bepaalde expertise in huis wilt halen die je zelf niet hebt. Die rol vervullen zij prima.

We hebben nu meer focus in wat wij presenteren aan de klant. We hebben nu een duidelijke website en we hebben een duidelijke app. We hadden nog geen app, dus nu kunnen we ook op meerdere multimedia kanalen naar buiten.

Wat ik belangrijk vind aan een ICT-leverancier is dat ze echt met je meedenken. Dus niet dat ze alleen denken vanuit de techniek, maar dat ze ook meedenken vanuit onze klant en vanuit onze Corporate Identity. Ik merk aan Kabisa dat ze dat heel goed kunnen. Ze denken niet zo zeer vanuit codes, maar meer vanuit de UX. Ze denken mee aan zo’n simpel mogelijk oplossingen.Dat vind ik heel belangrijk en dat doen ze heel goed.

Ik zou mensen aanraden om voor Kabisa te kiezen, omdat ze gewoon goed werk leveren. Ze hebben top producten opgeleverd en het betreft een superfijne samenwerking.