Over Kabisa

Historie

Als ervaren Java enterprise consultants hebben Ralph Deguelle en Harm de Laat in het begin van het internet tijdperk veel ervaring opgedaan bij het ontwikkelen van Java webapplicaties. Het is altijd een uitdaging om -werkend voor een systeemintegrator- in grote projecten aandacht te blijven houden voor gebruikersvriendelijkheid en softwarekwaliteit.

Met de visie dat je met andere methodieken en moderne technieken software kunt maken die veel beter aansluit bij eindgebruikers, zijn de oprichters van Kabisa met hun ideeën bij elkaar gekomen. Zoekend naar alternatieve methodieken waren ze snel overtuigd van de filosofie achter de agile aanpak. Testen met deze pragmatische aanpak gaven al gauw aan dat voortschrijdend inzicht en gebruikersvriendelijkheid hier meer focus krijgen. Eindgebruikers tonen weer een glimlach bij de oplevering.

Wij vinden dat bij deze methodiek ook een techniek hoort die de agile aanpak van binnen uit ondersteunt. Deze hebben we in 2005 gevonden in Ruby on Rails. Het ontwikkelen van webapplicaties voldoet hiermee aan zowel de kwaliteit alsook de gebruikersvriendelijkheid. Met deze pijlers is Kabisa in 2006 opgericht: De agile ontwikkelmethodiek (scrum), de techniek Ruby on Rails en de bewezen ervaring in het ontwikkelen van software met JEE was bij de start een unieke combinatie. Het feit dat jaren later, veel bedrijven ons volgen en profiteren van onze ervaring is een bewijs van een goede keuze.

Ook de technologische ontwikkelingen staan natuurlijk niet stil. Zo heeft Kabisa zich in de daaropvolgende jaren gespecialiseerd in nieuwe technologieën en frameworks. Voorbeelden hiervan zijn de JavaScript Frameworks, zoals React, Ember en Angular. Daarnaast realiseren wij webapplicaties met Python en Django. Ook met de — relatief nieuwe — programmeertaal Elixir zijn er reeds succesvolle projecten opgeleverd.

Samen met alle collega’s blijven wij streven naar de beste manier om elegante software te ontwikkelen. Ben je benieuwd naar de betekenis van de naam Kabisa of onze visie op de toekomst? Neem contact op en kom een keer langs!

Mission statement

Samen met alle medewerkers hebben we onze missie opgesteld. Deze missie geeft onze richting, waarden en passie aan:

Elegant software solutions is what we stand for. We love to work together with our customers to create useful, reliable and beautiful software solutions. We always exceed expectations of our customers in every step we take. Kabisa values the importance of software quality and innovation. By practicing what we preach we continuously improve our standards and raise the bar every day. Our happiness gains when customers and suppliers love to work with us and employees achieve personal growth and excel as a team. Kabisa; passion driven development.