Kabisa aan de stekker

Geschreven door Rosian Custers op 19-4-2012

Kabisa ICT zet als eerste organisatie in de regio elektrische voertuigen in voor het personeel. Dit doet Kabisa in samenwerking met Stichting Limburg Elektrisch. Vier weken lang mogen medewerkers per elektrische auto, e-scooter of e-bike naar hun werk komen en hier ervaring mee opdoen.

Elektrische auto

De elektrische voertuigen zijn een stuk minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en daarom een goede keuze als vervoersmiddel. Het zou goed zijn als meer bedrijven, net als Kabisa, het inzetten van elektrische voertuigen als serieus alternatief gaan zien. Dat zou de wereld een stuk schoner, gezonder en stiller maken. Medewerkers die na de proefperiode besluiten een elektrisch voertuig te kopen krijgen een aantrekkelijke korting. Daarnaast krijgen ze ook nog een jaar lang een bijdrage per kilometer.

Stichting Limburg Elektrisch wil met deze projecten het gebruik van elektrische vervoersmiddelen promoten omdat dit beter is voor de gezondheid van de medewerkers en voor het milieu. Ook willen ze door middel van ervaringen meer kennis vergaren over de wensen en behoeften van de medewerkers.

Medewerker Joost Saanen van Kabisa probeert direct de Twike uit, een elektrisch voertuig op drie wielen. “Het voertuig ziet er leuk uit en het is ook nog eens milieubewust”, zegt Joost. Hij moet per dag 30 kilometer reizen voor naar zijn werk te komen. Dus dat tikt lekker aan bij de huidige brandstofprijzen. Of hij er ook gezonder van wordt nog blijken. “Ik zal eens wat vaker op de weegschaal gaan staan in de komende weken” vertelt hij lachend.